Nejlepší šunkofleky krok za krokem

Nejlepší šunkofleky krok za krokem
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    45 min

Šunkofleky (známé také jako šunkafleky) jsou zapečené těstovinové flíčky se šunkou nebo uzeným masem a vejci. Z jednoho pekáčku vykouzlíte výbornou pochoutku.

Nejlepší šunkofleky jsou trošičku vylepšená verze klasických šunkofleků. V čem se tedy liší od ostatních receptů? Nejprve začnu orestovanou cibulkou, kterou ne každý přidává, k zesklovatělé cibulce přihodím uzené maso na kostičky, aby se prohřálo a provonělo. Další ingredience, kterou málokdo přidává je tučná smetana, která jídlo zjemní a zvláční. Když si s nimi dáte trochu více péče, vykouzlíte famózní šunkofleky. Já jako milovník papriček Jalapeňos, jsem si to nemohl odpustit a přidal jsem je i do šunkofleků, za mě výsledek super. 🙂

Suroviny na nejlepší šunkofleky:

  • 300 g uzeného masa nebo šunky
  • 250 g fleků v suchém stavu
  • 2 cibule
  • 150 g másla
  • 250 ml tučné smetany (33 %)
  • 4 vejce
  • sůl, černý pepř

TIP: Můžete zkusit přidat nasekanou petrželku nebo pažitku, která jídlo vizuálně osvěží.

Jak připravit nejlepší šunkofleky krok za krokem

  1. Začněte uvařením těstovin doměkka v osolené vodě. Postačí jim zhruba 10-12 minut. Mezitím, co se těstoviny vaří si nakrájejte cibulku na kostičky. Na menší pánvičce rozehřejte máslo a začněte restovat cibulku.
  2. Hotové těstoviny si slijte a dejte do pekáčku. Uzené maso nebo šunku na kostičky přidejte na chviličku k zesklovatělé cibulce, aby suroviny provoněly a přidejte k flekům do pekáčku.
  3. Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Nyní do pekáčku přidejte smetanu, vejce a vše osolte a opepřete. Obsah pekáčku dobře promíchejte, aby se suroviny promíchaly a poté dejte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 25-30 minut podle trouby dokud na povrchu nebude zlatavá krusta.
  4. Hotové šunkofleky vyndejte z trouby a můžete je servírovat třeba s červenou řepou nebo domácími okurkami.

TIP: Pokud si dáte práci a vyšleháte vaječné bílky na sníh, dosáhnete ještě jemnější struktury šunkofleků.

Chutnaly vám tyto šunkafleky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší šunkofleky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..